Otrok s posebnimi potrebami: kako ukrepati v primeru težav?

Kako ukrepati, ko niste zadovoljni s sodelovanjem učiteljev ali strokovnih delavcev v primeru vašega otroka s posebnimi potrebami?


Na Svetu staršev so predstavniki v letu 2017/18 to tematiko večkrat dodali na dnevni red sej, saj je prihajalo do posamičnih izrazov nezadovoljstva s strani staršev.

Po pogovorih je bilo ugotovljeno, da je nujna individualna obravnava vsakega primera in to takoj, kadar se zazna težava.

Splošne smernice in postopki so namreč na šoli ustrezno pripravljeni, a vendar lahko pride do zapletov zaradi nerazumevanja odločb s strani zaposlenih ali po drugi strani organizacijskih ali izvedbenih težav, ki zahtevajo ukrepe vodstva šole. Zato se predlaga staršem, da v primeru težave takoj o tem obvestijo vodstvo šole in šolskega psihologa. V kolikor se težava ne rešuje takoj in ustrezno, naj obvestijo še predstavnika v Svetu staršev.

Na junijski seji Sveta staršev v šolskem letu 2017/18 je bil v zvezi s tem sprejet še sklep: "pred naslednjim šolskim letom se morajo vsi učitelji seznaniti z vsebino odločb in pridobiti tolmačenje strokovnih služb, kar šola doslej že izvaja."