3. seja v šolskem letu 2019/20

Pomoč pri organizaciji Hojatona, uporaba WiFi omrežja na šoli, pojavi uši in osnovna higiena otrok.

05. 02. 2020 je potekala tretja seja sveta staršev v šolskem letu 2019/20.

Učni in vzgojni rezultati

Ravnateljica predstavi rezultate učnih in vzgojnih rezultatov po razredih. Ob manjših odstopanjih so rezultati dobri, kar je posledica različnih inovativnih metod dela ter tradicije šole.

Organizacija Hojatona

V tem šolskem letu je bila sprejeta odločitev, da se projekt Hojaton, ki je tradicionalno potekal v okviru Kluba staršev in učiteljev za dobro šolo, organizira v pomladnem obdobju.

Na seji smo sprejeli odločitev, da je najbolj ustrezen termin 18. 4. 2020.

Med razpravo smo prišli do zamisli, da se lahko program obogati z naslednjimi vsebinami:

  • Zgodbe o parku
  • Invazivne vrste rastlin v parku
  • Igre iz naših otroštev (zgodovine parka)
  • Novinarji (poročilo iz Hojatona)

K sodelovanju bomo v okviru projekta Gradimo prijateljstvo povabili učence tretje triade.

Uporaba Wi-Fi v šoli

Starši so preko predstavnikov podali predlog za razpravo o vplivu Wi-Fi točk in drugih digitalnih omrežij v prostorih šole na zdravje otrok.

Boris Volarič je predstavil projekt, zaradi katerega je v šoli nameščeno WiFi omrežje.

Predstavljen je letak ministrstva in zloženka strokovnjakov, ki podrobneje opisuje celotno delovanje ter povezana tveganja. Zloženka bo v digitalni obliki posredovana staršem.

Uši in vzgoja higienskih navad

Pogosti pojavi uši so posledica neustreznega odziva v nekaterih primerih, ko kljub opozorilom starši ne poskrbijo za čiščenje lasišča z ustreznimi sredstvi. Zaposleni šole v okviru svojih pristojnosti naredijo, kar lahko v tovrstnih primerih. V tajništvu šole so na voljo sredstva v primeru, da si jih starši ne morejo nabaviti.

Zaznano je, da številni otroci nimajo privzgojenega umivanja rok pred jedjo ali po uporabi toalet. Zaposleni šole bodo na to pogosteje opozarjali otroke, hkrati bomo predstavniki razredov v zvezi s tem apelirali na starše v oddelkih, da se z otroci o tem pogovorijo doma. Širjenje virusov v zadnjem obdobju je namreč zelo povezano s tem.

Udeležba šole v projektu Erasmus K2

Šola se je skupaj s šolo iz Avstrije prijavila v mednarodni projekt. V okviru projekta je bila izvedena nabava 2 BeeBotkov za učenje programiranja za iskanje odgovorov. Cilj: narediti bolj zanimivo učenje prvega tujega jezika, učenje slovenščine pri tujcih, pomnjenje.

V okviru projekta učiteljice Rosvita Domajnko, Jasmina Šisernik in Polona Legvart integrirajo vsebine povezane z zgodovino in kulturno dediščino.

Na projekt se bo v nadaljevanju navezalo aktivnosti in spoznanja iz nekaterih drugih projektov, v katere je šola bila vključena v preteklih letih.

Šola pripravlja prijave v nove projekte sofinancirane s strani programa Erasmus.

Razno

V okviru točke razno so potekale še razprave o:
  • Odgovori nekaterih učiteljev na elektronsko pošto
  • Promet v okolici osnovne šole
  • Udeležba šole v projektu Erasmus K2
  • Predlog ekološke izboljšave

Zapisnik seje staršev

Zapisnik seje staršev se nahaja v tajništvu šole.

Photo by Element5 Digital from Pexels