Prva seja sveta staršev 2020/21: skupaj bomo zmogli

Najbolj drugačna in neobičajna seja sveta staršev doslej je potekala v duhu pravšnjega razumevanja naše raznolikosti. Ter predvsem v tem, da kljub različnim pogledom na podrobnosti ostajamo z učitelji ter zaposlenimi šole združeni ter povezani v osrednji skrbi - za naše otroke.

Konstruktivno, odkrito in z razumevanjem otrokom kažemo, da sodelovanje v najtežjih časih odloča o prihodnosti.

Uspešno reagirali z vzpostavljeno infrastrukturo

Učitelji in vodstvo OŠBP so že več let vlagali v razvoj spletnih učilnic in drugih oblik digitalnega sodelovanja med učitelji in otroki. Zato je bila osnovna infrastruktura ob prvem valu epidemije vzpostavljena, učitelji so se po najboljših močeh prilagajali ter vzpostavljali metode dela.

Predvsem veseli, da so v sodelovanju iskali poti do slehernega učenca in številnim v obdobju karantene zagotovili tehnično opremo ter povezavo. Tako je bilo vsakemu učencu omogočeno, da sodeluje pri pouku.

Pripravljeni na učenje po modelu C

Čeprav si nihče ne želi, so se učitelji po strokovnih aktivih pripravili na šolo po modelu C - na daljavo. Pripravljene so nove metode dela, od video sodelovanja do natančnega poteka pouka s preverjanjem in ukvarjanjem z učenci po manjših skupinah.

Nadomeščanja odpadlih aktivnosti

Otroki nekaterih oddelkov so izrazili željo po izvedbi šole v naravi ali drugih aktivnosti, ki so odpadle. Vodstvo šole bo v sodelovanju s temi oddelki poskrbelo za izvedbo.

Prilagajanje in utrjevanje znanj

Učitelji so v prvem mesecu natančneje ugotavljali primanjkljaje znanj zaradi obdobja šolanja od doma. Temu ustrezno so spremenili načrte dela ter vsebine za šolsko leto 2020/21, da bi kar najbolje naredili ter utrdili povezave med znanji.



Image by Mojca J from Pixabay